Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo unapredili kvalitet usluge, personalizovali reklame koje vidite i zapamtili vaše preferencije u vezi s ovom internet stranicom. Daljim korišćenjem ovog Sajta prihvatate korišćenje kolačića. Za više informacija (npr. kako da isključite kolačiće) posetite naša Pravila o kolačićima..

OK
National Geographic Channel
http://assets.natgeotv.com/Shows/58.jpg
  • MEGASTRUKTURE

  • Sreda, 10 februara od 14:32
  • National Geographic Channel

O EMISIJI

Koncentrišemo se na čuda konstrukcije moderbog doba. Nadljudska dostignuća modernog inženjerstva iz celog sveta.

U epizodi „Megastrukture: Panamski kanal" upoznajemo kralja svih mega-pokretača. Svake godina ovaj strateški vodni put podiže 14000 brodova preko planinskog lanca visokog koliko devetospratnica. Oslanjajući se na neke od najmoćnijih mašina i inženjerskih dostignuća na svetu, potražnja njegovih usluga je visoka, a sad već postoje i planovi za još veći i bolji kanal.

„Megastrukture: Dubinske bušilice" prati pokušaj dopiranja do nekih od najnepristupačnijih rezervi prirodnog gasa na planeti, u kojem će pet visokotehnoloških mega-brodova dovršiti 4600 kvadratnih kilometara mreže prirodnog gasa, na preko dva i po kilometra ispod površine okeana. U srcu projekta je ogromna platforma za obradu gasa - Indipendens Hab (The Independence Hub). Ako uspe, ovaj sistem će ...

Pročitaj još

Megastrukture na Facebook-u

Primaj vesti kroz svoj profil. Pritisni ovde
REKLAMA