Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo unapredili kvalitet usluge, personalizovali reklame koje vidite i zapamtili vaše preferencije u vezi s ovom internet stranicom. Daljim korišćenjem ovog Sajta prihvatate korišćenje kolačića. Za više informacija (npr. kako da isključite kolačiće) posetite naša Pravila o kolačićima..

OK
National Geographic Channel
http://assets.natgeotv.com/Shows/19868.jpg

O EMISIJI

Svaka kultura ima svoje rituale i životne zakone. Zadubljujemo se u bizarne i kontraverzne običaje kultura širom sveta.

Šta bi moglo nekoga da natera da stavi čelične udice na tuđa leđa kako bi ovaj o svom mesu mogao da visi sa plafona? Kako je običaj da se gurnu ruke u rukavice pune grizućih, džinovskih mrava metaka - i višestruko ponavljanje tog bola - prihvatljiv u nekoj kulturi? U nekim društvima, ovakvi običaji odražavaju duboka tradicionalna verovanja ili svesne izbore za način življenja. Za druge, koji se nalaze izvan ovih kultura, mogu izgledati groteskno, opasno ili kao „Tabu".

Vodimo vas izvan vaše zone osećaja udobnosti i preko granica kultura kako bismo proučili rituale i običaje koji su prihvatljivi u jednim, a zabranjeni, nezakoniti ili smatrani ogavnim u drugim kulturama. Prelazeći granicu između modernih običaja i drevnih verovanja, ova...

Pročitaj još

Tabu na Facebook-u

Primaj vesti kroz svoj profil. Pritisni ovde
REKLAMA